Startsida - Nyheter

#EM2017: Ramona Bachmann slet men var ensam i toppen

Jonna Valenzuela, 32 år, jobbar som lärare och bor i Malmö men har följt Sveriges gruppspelsmatcher på plats i Nederländerna.

Vilka lag har imponerat mest på dig i dag och varför, och vilka spelare tycker du har varit bäst?

– Efter en lång resa hem från Nederländerna landade vi i soffan framför Frankrike. Ramona Bachmann krigade men jag måste trots det säga att laget Frankrike var vassare. Jag blev inte imponerad av någon enskild spelare i dag, bara av det kollektiva Frankrike som lyckades hålla ihop det med en kvinna kort. Det var tydligt att Camille Abily inte ville åka ur. Och efter den här matchen vågar jag återigen tro på mitt tips om att Frankrike vinner guld.


Jessika Rylle Spångberg, 45 år, bor i Krokom i Jämtland.

Vilka lag har imponerat mest på dig i dag och varför, och vilka spelare tycker du har varit bäst?

– Frankrike genom att de lyckades göra mål trots tidigt baklängesmål och utvisning och i ett så pressat läge. Jag tycker att de visade på en otrolig vilja, ork och organisation som lyckades spela offensiv fotboll i 76 minuter innan deras mål kom. Jag såg inte Österrike-Island, men Österrike är ju en stor överraskning. Jag såg att de hade 16 målchanser och Island ingen och att de hade tre olika målgörare. Det ska bli spännande att följa både Österrike och Frankrike vidare i turneringen.

– Det är svårt att lyfta en enskild spelare i Frankrike, men Wendie Renard var överallt, hon kom upp på alla fasta situationer samtidigt som hon var en klippa i försvaret. I Schweiz är det enklare: Ramona Bachmanns inställning, snabba löpningar och alla mil hon måste sprungit under matchen måste nämnas. Hon var som vanligt väldigt ensam på toppen men skapade ändå lägen och slet otroligt hårt. En fantastiskt underhållande match in i det sista. Jag tyckte synd om Gaëlle Thalmann i målet i Schweiz som gjort en bra turnering, men som får lämna med en miss som många lär tala om.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV