Startsida - Nyheter

Katerina Janouch sparkas efter attacken mot Dinamarca

”Trappan är mer effektiv än Tinder”, skrev Katerina Janouch i ett Twitterinlägg med en bild på vänsterpartisten Rossana Dinamarca när hon medverkar på en manifestation i Stockholm till stöd för asylsökande barn.

– Hon vände det till att jag var på manifestationen för att ragga och uppviglade därmed till att människor skulle ge sig på mig med sexistiska kommentarer. Det är helt stört, säger Dinamarca till Aftonbladet.

Janouch tog bort bilden, men publicerade sedan en bild på Dinamarca när hon har på sig en en t-shirt med texten "Sveriges sexigaste politiker 2015".

– Jag förstår att det är för att hon gärna vill göra mig mindre trovärdig i att jag inte vill bli sexualiserad av henne. Det är ett klassiskt grepp när det gäller kvinnor och övergrepp. Det tycker jag är extremt osmakligt, säger Rossana Dinamarca till TT.

Nu har Viking Lines expertgrupp för att motverka sexuella övergrepp på kryssningar valt att avbryta samarbetet med Janouch.

”Vårt förtroende för Katerina Janouch är härmed förbrukat”, skriver Viking Line i en kommentar till SVT Kulturnyheterna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV