Startsida - Nyheter

Kosovare Asllani tillbaka i Linköping

Efter att ha spelat både med Paris Saint Germain i Frankrike och Manchester city i England kommer fotbollsstjärnan Kosovare Asllani tillbaka till Sverige, rapporterar Sveriges radio. Det blir hennes tredje sejour för Linköping, laget där hon inledde sin karriär 2007 och vann SM-guld 2009.

Framförallt var det närheten till familj och kompisar som fick Asllani att flytta hem, efter att ha bott i städer som varit drabbade av terrordåd.

– Det drabbar ju människor som är de mest oskyldiga i världen och jag känner att man börjar uppskatta tiden som man har mer. Allt kan hända så det känns bra att vara hemma i Sverige för det känns som en liten trygghet och det är exakt vad jag behöver just nu.

På fredag kväll spelar hon sin första match sedan hon kom tillbaka till laget, denna gång mot Kif Örebro.

– Det känns lite surrealistiskt. Det har tagit lite tid för mig att landa i att jag är i Sverige och ska spela i Damallsvenskan igen, men jag ser fram emot det. Det ska bli kul att spela matcher här i Sverige igen och prestera vår bästa fotboll för att vi ska kunna ta guldet senare i höst, säger Asllani till Sveriges radio.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV