Startsida - Nyheter

Sveriges första hbtq-internat öppnat i höst

Det är på Trehörna Folkhögskola i Tranås, som den ett år långa internatkursen är placerad. Kursen är en allmän kurs med olika typer av inriktningar men profilen är en tydlig och medveten hbtq-profil och lärarkåren består av människor aktiva i hbtq-communityt.

Artisten Andres Esteche undervisar i musik, musikalartisten Oskar Sternulf undervisar i teater och Anna-Maria Sörberg, aktuell med boken Homonationalism, undervisar i normkritiskt skrivande.

Tillvalskurserna är också anpassade till kursens profil: Normkritiskt författarskap, normkritiskt ledarskap, musik, scenisk kör eller teater. Hela utbildningen ska vara genomsyrad av normkritik, intersektionalitet och feminism.

– Att bo och studera tillsammans med andra gör att det är lättare att vara närvarande. Självklart passar inte formen för alla men folkhögskolans form är ofta med internat och ger studiero och kamratskap, säger Peter Frejhagen, initiativtagare till kursen till tidningen QX.

– Föreningen Trehörna Folkhögskola bildades i april i år och nu har vi fått hjälp av Marieborgs folkhögskola att genomföra den här kursen. Det tar ungefär fyra år att ansöka om att bli en egen självständig folkhögskola. Men vi tar en sak i sänder och fokuserar på 2017, fortsätter han.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV