Startsida - Nyheter

Amerikansk fotboll jobbar vidare med hbtq-frågor

Svenska amerikansk fotbollförbundet (Saff) är världens första idrottsförbund som hbtq-certifierats. Tidigt hörde olika föreningar av sig till förbundet och uttryckte intresse av att ta del av kunskapen. Nu drar arbetet igång för att sprida arbetet vidare ut till klubbar runt om i landet genom kortare hbtq-utbildningar. En av tio föreningar som kommer att delta är Uppsala 86ers och utbildningen, som görs i RFSL:s regi, kallas Introduktion till inkludering, rapporterar SVT sport.

– Vid två till tre tillfällen får föreningar en introduktion till hur man kan bli mer inkluderande. Vid det första tillfället lär man sig mer om begreppen. Vid det andra tillfället tittar man på hur man jobbar i sin förening med dessa frågor och hur man bli mer inkluderande, säger Kristina Ullgren, kommunikatör på RFSL.

– Man måste vara tydlig som ledare och tala om vad som gäller. Om några säger något opassande måste man direkt ta tid för att prata om vad som sägs och varför, säger Johan Sedin, sportchef för Uppsala 86ers.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV