Startsida - Nyheter

19 miljoner extra till idrotten i budgetpropositionen

Idrotten får ytterligare 19 miljoner i regeringens budgetproposition för 2018, rapporterar Riksidrottsförbundet. Det innebär att idrotten sammanlagt får 1 954 miljoner kronor, något Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson välkomnar. Han ger också en eloge till Socialdemokraterna för att de ser ut att uppfylla vallöftet om ett utökat stöd till idrotten med 227 miljoner kronor under mandatperioden.

För två år sedan tog regeringen initiativ till arbete för integration genom idrotten och det arbetet får nu pengar genom ordinarie anslag:

– Det är glädjande att regeringen ser idrottens kraft som medspelare i en våra stora samhällsutmaningar med snabbare etablering av våra nyanlända, minska den ökande segregationen och ett starkt integrationsarbete, säger han på Riksidrottsförbundets hemsida.

Samtidigt efterlyser han tydligare avsättning av pengar för satsningen på att få in rörelse och idrott på daglig basis i grundskolan. Det tas upp i budgetpropositionen men får inga särskilda medel.

– Rörelseförståelse är lika viktigt som läsförståelse, de fina orden måste fyllas med kullerbyttor, klätterställningar och lekar på skolgårdar över hela landet. Regeringens utlovade satsning för rörelse förutsätter att det också tillsätts resurser, säger Björn Eriksson.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV