Startsida - Nyheter

Succéklubben Östersund jobbar med samiskt tema

Herrfotbollsklubben Östersund FK har gjort succé både i allsvenskan och ute i Europa. De har slagit ut storklubbar i Europa league och var på håret att besegra även Atletico Bilbao i sin första match, men de fick nöja sig med oavgjort. På torsdagens returmatch fick Bilbao in ett mål mot mot laget i sista stund på hemmaplan, men Östersund FK leder fortfarande gruppen.

Bakom framgångssagan ligger ett stort och grundligt arbete inte minst utanför fotbollsplan. De har haft bokklubb och läst böcker som den nigerianska författaren Chimamanda Ngozi Adichies bok Americanah bland annat. I år har de också jobbat med ett samiskt tema – laget har lärt sig om samisk kultur, och den 17 november kommer klubben tillsammans med rapartisten och aktivisten Maxida Märak arrangera en helkväll på Jamtli i Östersund.

– Årets tema är att lära oss mer om minoriteter och urfolk, och deras historia, kultur och förhållanden. Vi har valt att fördjupa oss i den samiska kulturen för att därigenom öka vår kunskap, förståelse samt tolerans. Vi vill ta ställning både lokalt och nationellt, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg i ett pressmeddelande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV