Startsida - Nyheter

Basket: Amanda Zahui bästa poängplockare i EM-kvalet

Sverige vann den inledande matchen i EM-kvalet genom att besegra Kroatien med 57-54 i helgen och Amanda Zahui blev bästa svenska poängplockare med 18 poäng följt av Farhiya Abdi som satte 15 poäng. Kroatien ledde i andra period med 29-20 men Sverige svarade med att plocka 13 raka poäng genom bland andra Elin Eldebrink, Nathalie Fontaine och Binta Drammeh.

– Vi kunde ha vunnit med mer, men vi ska vara glada över att besegra ett så starkt lag, säger förbundskapten Francois Gomez till Basket.se.

Nästa EM-kvalmatch spelas på onsdag hemma i Täljehallen mot Makedonien, ett lag som på papperet är sämre än Kroatien.

– Vi går in med inställningen att vi ska vinna varje match. Vi kommer in och förbereda hårt och försöka vinna med så mycket som möjligt och se till att de åker ifrån Sverige lite sura, säger Amanda Zahui till SVT sport.

– Vi spelar för alla runt omkring oss, vi försöker vara så fysiska som möjligt, och spela med tankesättet att ingen kan stoppa oss. Vi vill se till att alla har det roligt och att alla känner sig välkomna. Vi är en väldigt mixad grupp av tjejer och coacher, från olika bakgrunder och det är det som gör oss så unika. Det är det som tar fram kärleken för sporten men också för varandra, svarar Amanda Zahui på SVT sports fråga om vad som utmärker Sverige som lag.

Efter onsdagens möte dröjer det till nästa år tills nästa kvalmatch. Då möter Sverige Italien hemma den 10 februari – Italien är det lag som är favoriter till att knipa förstaplatsen i gruppen. Den 14 februari 2018 är det returmöte mot Kroatien hemma.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV