Startsida - Nyheter

Ella Karlsson och Sahar Khalili vann Guldhanden

Bollihop handlar om att bjuda in flickor till idrotten och om att de ska få idrotta på sina egna villkor. Tjejer från sex år och uppåt tränar inom Bollihop. På måndagar sker träningarna direkt efter skolslutet och i skolans lokaler, på fredagar är det öppen träning i en idrottshall. På sommarhalvåret är det fotboll de tränar, och på vinterhalvåret gäller futsal, inomhusfotboll som sker på en mindre plan. Det var 2016 som Sahar Khalili och Ella Karlsson möttes och en ny verksamhet började växa fram. Båda har lång erfarenhet av att arbeta med idrott och integration i utsatta områden.

– Inom idrotten är vi vana vid konkurrens. Klubbarna slåss om att få de bästa träningstiderna och att värva de skickligaste spelarna. Det är ovanligt att två föreningar släpper all prestige och bygger upp något tillsammans. Genom att själva öppna upp sig för nya intryck och idéer har Ella Karlsson och Sahar Khalili gjort Bollihop till en framgångsfaktor inom svensk fotboll, säger David B Larsson, verksamhetsansvarig för Sverige United.

Silverhanden gick till Mats Falck från Gottne IF i Örnsköldsvik och Bronshanden gick till Sara Nadif från Botkyrka Konyaspor KIF i Alby utanför Stockholm. Övriga nominerade var Albere Jene, Södertälje FF, Christoffer Lööf och Christian Darvas, Onsala BK, Rampen IK, Sonja Dousa, Kista SC, Anna Lindh, Right To Play, Paul Chamoun och Eje Bladh, Smedby AIS, Leif Magnusson, IFK Tumba och Afnan Khabiri, Jokkmokks SK.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV