Startsida - Nyheter

Linköping vädjar till fans för att ta sig till SM-finalen

Den första SM-finalen spelas i Linköping på onsdag. Final nummer två, och en eventuell tredjematch, spelas i Luleå i helgen. Det blir en stor kostnad för klubben som nu alltså har vänt sig till sina fans för att samla in pengar. När klubben vid lunchtid twittrade ut sin vädjan var det flera som reagerade genom att spontant swisha över pengar, flera av de som svarade på vädjan var uttalade Luleåsupportrar.

Andra undrade om detta hade kunnat hända herrlaget, samt tyckte att pengar borde föras över från herrsidan. Kontot Hockeymorsan twittrade: ”Alltså. Va är det sant?! Fy skäms LHC. Herrarna kanske kan avvara en slant från sina löner.” Senare under dagen förklarade Linköpings klubbdirektör Anders Mäki att resan innebär ett underskott eftersom slutspelet inte var budgeterat för, men att den ska bli av:

– Vi går ut till samarbetspartners och försöker täcka upp det, säger han till SR Östergötland och förklarar att skillnaden mellan dam- och herrlagen är att herrlagets hemmamatch drar in så mycket inkomster att det täcker upp kostnaderna för bortamatcherna, något dammatcherna inte gör då allt för få kommer till matcherna.

Linköpings sportchef, Kim Martin Hasson, säger till SVT sport:

– Det blir väldigt dyrt med flyg och hela resan kan gå på 200 000 kronor. Det är mycket pengar för vilken klubb som helst. Vi får ju inga pengar för att vinna guld.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV