Startsida - Nyheter

Colin Kaepernick prisas av Amnesty international

Colin Kaepernick inledde 2016 en protest mot förtrycket mot svarta och icke-vita i USA genom att vägra stå upp i samband med nationalsången innan matcher i amerikansk fotbolls högsta liga NFL. I helgen prisades han för sin aktivism och sitt mod av Amnesty international som i lördags i Nederländerna tilldelade honom sitt människorättspris Ambassador of conscience award.

– Ambassador of conscience-priset firar den anda av aktivism och utomordentligt mod som genomsyrar Colin Kaepernick. Han är en idrottare som nu är brett erkänd för sin aktivism för att han vägrat att ignorera eller acceptera rasdiskriminering, säger Amnesty internationals generalsekreterare Salil Shetty på organisationens hemsida.

– Liksom tidigare pristagare innan honom så väljer Colin Kaepernick att ta ställning och inspirera andra trots de professionella och personliga riskerna. När högprofilerade människor tar ställning för mänskliga rättigheter stärker det många andra i deras strider mot orättvisa. Colin Kaepernicks engagemang är också än mer anmärkningsvärt med tanke på de oroväckande nivåerna av hat det har tilldragit sig från människor i maktposition, fortsätter Shetty.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV