Startsida - Nyheter

Intern strid om S nya migrationspolitik

Samtliga fem sidoförbund S-kvinnor, ungdomsförbundet SSU Socialdemokrater för tro och solidaritet, S-studenter och HBT-Socialdemokrater tar strid mot den del av Socialdemokraternas nya asylpolitik som rör familjeåterförening, rapporterar Sveriges radio (SR).

Medan riksdagsledamoten Sara Karlsson hoppade av sitt uppdrag i protest omedelbart efter statsminister Stefan Löfven och migrationsminister Helene Fritzons besked i fredags, anser SSU och S-kvinnor att delar av den nya migrationspolitiken är bra.

Vad samtliga fem förbund vill är att partiet ska stå upp för permanenta uppehållstillstånd och att det ska bli lättare för familjer att återförenas.

– Vi tycker att det är det bästa sättet för integration, och det finns ju också från kongressen och vi förutsätter också att regeringen lyfter den typen av frågor också i EU-förhandlingarna, säger Carina Ohlsson, S-kvinnors ordförande.

Bland de socialdemokrater som sluter upp bakom ledningens linje finns tidigare infrastrukturministern Anna Johansson, som är ordförande i Göteborgs partidistrikt.

– Om vi vill fortsätta att ha ett system där alla som finns här och har rätt att vistas här omfattas samma trygghetssystem, så kan vi inte ha en invandring på de nivåer som vi haft de senaste åren, säger hon till SR.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV