Nyheter

#järvaveckan: Följ Feministiskt perspektivs rapportering

Möten mellan potentiella väljare, intresseorganisationer och folkvalda fortsätter på Spånga IP i Järvaområdet norr om Stockholm. Feministiskt perspektivs Aleksa Lundberg livesänder intervjuer på plats under veckan.

Lundberg har bland annat intervjuat Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor om vad som bör göras åt den bristande kunskapen om hedersrelaterat våld som enligt Terrafems verksamhetsledare Bernardita Núñez kommer till uttryck i avvisningsbeslut från Migrationsverket.

Utgångspunkten är Terrafems debattartikel om vikten av att ge Alia Ali asyl, och det kommenteras även av Christina Höj Larsen, migrationspolitisk talesperson för Vänsterpartiet, samt Farida al-Abani, riksdagskandidat för Feministiskt initiativ, och kristdemokratiska riksdagskandidaten Camilla Brodin, som båda deltog i den migrationspolitiska diskussionen på #järvaveckans stora scen.

Mathilda Piehl från Stockholm stads kulturförvaltning blir intervjuad om minoritetpersoners vardag och det nyligen genomklubbade Kvinnohistoriska museet. Thomas Hammarberg, socialdemokrat och tidigare människorättskommissionär på Europarådet, ger sin syn på könsidentitetsdebatten och den hårdnande politiska retoriken i frågor som rör romer och människor på flykt.

Förstagångsväljaren Armana Masfun berättar om sina intryck av politikerveckan i Järva, Moderaternas partiledare Ulf Kristersson förnekar bestämt att han skulle vara öppen för vare sig samarbete eller förhandlingar med Sverigedemokraterna efter valet och Robert Mellberg från Öppna moderater om skiljelinjerna gentemot partiet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV