Nyheter

Projekt ska stävja alkohol i samband med fotbollsmatcher

Sedan 2015 har ett projekt pågått i Stockholm för att sänka alkoholkonsumtionen i samband med herridrottsevenemang, nu får Fotboll utan fylla en dryg miljon kronor för verksamhet under 2018.

– Jag tror och hoppas att VM-framgångarna kommer att ge ett ökat engagemang, och fler besökare på seriematcherna. Men barnfamiljer ska inte behöva välja bort att gå på match på grund av fylla och stök, säger idrottsminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande från socialdepartementet och fortsätter:

– Att gå på fotboll eller annan idrott ska vara en positiv upplevelse för så många som möjligt, och för det krävs ändrade attityder kring alkohol. Det är glädjande att klubbarna själva vill vara drivande i detta.

Det är Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem (Stad) och Stockholm läns landsting som sedan 2015 fått pengar från Folkhälsomyndigheten och sedan projektets början har andelen besökare vid idrottsevenemang som dricker alkohol minskat, dessutom har en lägre genomsnittlig promillenivå bland besökarna kunnat visas. Stad får nu en dryg miljon av regeringen för att fortsätta arbetet och även Riksidrottsförbundet, AIK, Djurgården och Hammarby bidrar med ytterligare pengar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV