Startsida - Nyheter

Fotboll: Charlotte Ovefelt blir jämställdhetsstrateg i BP

BP introducerade 2017 en jämställdhetssatsning och har inom ramen för den bland annat inlett ett arbete med stiftelsen Fair pay och med organisationen Futebol dá forca. I det arbetet har föreningen bland annat, med hjälp av Fair pay och Ethos international, tittat på vad jämställd ekonomi innebär och i juni i år publicerades den första av två jämställdhetsrapporter. Nu anställer föreningen jämställdhetsstrategen Charlotte Ovefelt för att fortsätta arbetet, bland annat ska BP föra in jämställdhetsarbetet i föreningens utbildningsstrategi.

– Jag ser oerhört mycket fram emot detta uppdrag som jag har stor respekt för. Efter många år inom hälso- och sjukvård, där frågorna har kommit ganska långt, är detta en ny arena med andra utmaningar och föreställningar om frågorna, säger Charlotte Ovefelt på föreningens hemsida.

Charlotte Ovefelt har länge spelat fotboll och har varit fotbollstränare i Huddinge. Hon har tidigare arbetat som jämställdhetsstrateg på Stockholms läns landsting men tog under förra året fram ett utbildningspaket kring normer och fotboll, och skapade projektet Normmedveten fotboll och kortleken Normbollen vilket Feministiskt perspektiv har rapporterat om tidigare. Bland annat har hon jobbat med Stockholmsklubben Älvsjö AIK vars ledare, personal och spelare har använt sig av utbildningen.

– Vi är oerhört glada att Charlotte valt att förstärka BP:s kompetens på jämställdhetsområdet och ser fram emot att hon leder arbetet med att etablera utbildningsprogram för spelare och ledare i föreningen. Jag vill också framföra ett varmt tack till stödet från Stockholmsidrotten som gör denna rekrytering möjlig, säger Henrik Nilsson, BP:s klubbdirektör på föreningens hemsida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV