Startsida - Nyheter

Nyhetssajt markerar mot nazism på lördag

På lördag har nazister fått tillstånd att marschera på Stockholms gator. Nyhetssajten News55 markerar genom att ägna hela sin förstasida till texter som tar avstånd mot nazismen skrivna av Artur Ringart, Marianne Rundström, Jan Scherman, Kattis Ahlström, Pia Erlandsson och Lena Adelsohn Liljeroth.

– News55 står för de grundläggande demokratiska principerna om alla människors lika värde. Därför är det självklart att markera mot nazismen. Jag är mycket tacksam för de fina och viktiga texter som våra profiler och krönikörer har bidragit med, säger Fredrik Lundberg, vd och medgrundare till News55, i ett pressmeddelande.

Artur Ringart, som också är medgrundare av nyhetssajten, är mycket engagerad i frågan:

– Bägge mina föräldrar fick på ett mycket konkret sätt uppleva nazismen. De var fångar i förintelselägret Auschwitz men överlevde mirakulöst. Den historielöshet som härskar nu är skrämmande när stora delar av samhället verkar betrakta nazister som vilken politisk rörelse som helst.

– Vi på News55 står för den erfarenhet som åren har gett oss. Därför vill vi ge följande budskap till alla svenskar. Glöm inte: Nazisterna tog makten i Tyskland med demokratiska medel. Sedan avskaffade de den, säger Artur Ringart.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV