Startsida - Nyheter

Frank Andersson död

Wrestlingmästaren och den tidigare brottaren Frank Andersson är död. På söndagen kom nyheten att han dött i komplikationer under en hjärtoperation på Karolinska sjukhuset i Solna. Han blev 62 år.

Frank Andersson tog fyra EM-guld, tre VM-guld samt ett OS-brons mellan 1976-1984. Efter brottningskarriären gick han över till wrestling, bland annat i World championship wrestling i USA i ett par år under 1990-talet. Han har också varit aktiv i Sthlm wrestling i flera år och vann bland annat ett titelbälte 2014.

Frank Andersson var en av de mycket framgångsrika svenska idrottarna som var född året 1956, 56:orna, som Linda Haglund, Ingemar Stenmark, Thomas Wassberg och Björn Borg. Frank Andersson deltog också i flera tv-program, bland annat ställde han upp i Let’s dance 2011, och kom då tvåa. Journalisten och författaren Alexandra Pascalidou som deltog samma säsong säger till SportExpressen:

– Jag tänkte precis på honom, vad hemskt. Han var en så levande och sprudlande och rolig människa. Jag har heller aldrig blivit så rädd i en bil som när jag satt i en med honom, han körde som en tokstolle. Jag är jätteledsen av att höra det här. Jag skänker tankar till hans barn och familj.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV