Startsida - Nyheter

Ingen högerextrem bokmässa på Heden i Göteborg

Alternamedia, som ger ut högerextrema Nya tider, hade ansökt om att få hålla en alternativ bokmässa 29-30 september på Heden i Göteborg. På tisdagen fattade idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs stad beslut om att stoppa förlagets bokning.

– Vi väljer att dra tillbaka bokningen efter samråd med polisen, säger Carola Helltén, tillförordnad enhetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Det är med utgångspunkt från programinnehåll och medverkande på evenemanget som polisen bedömer att området som behöver säkras är större än det område som arrangören bokat.

– För att täcka in hela säkerhetsområdet skulle vi i så fall vara tvungna att ställa in sedan länge inbokade träningar och matcher. Vi prioriterar föreningsliv framför privata aktörer och evenemang.

Det var på Heden som den stora demonstrationen mot rasism på bokmässan i Göteborg hölls förra året, och den planerade nazistmarschen stoppades. Demonstrationen blev en folkfest och i år får högerextrema Nya tider inte ställa ut på bokmässan.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV