Startsida - Nyheter

Piteå lyckades inte säkra guldet – ny chans på lördag

Piteå hade i måndagens match mot Rosengård chans att säkra SM-guldet i fotboll, klubbens första någonsin, men Rosengård på Malmö IP blev för svårt. Rosengård dominerade i första halvlek och Anja Mittag gjorde, efter att ha missat två chanser, göra mål på tredje försöket. 1-0 var resultatet efter omkring 25 minuter spelade. Trots att Piteå var starkare i andra halvlek lyckades de inte rå på Rosengård och Zecira Musovic kunde hålla nollan för hemmalaget. Därmed avgörs serien på lördag då Rosengård möter Kopparbergs/Göteborg på bortaplan och Piteå tar emot Växjö DFF hemma. Båda lagen har 45 poäng men Rosengård har betydligt bättre målskillnad. Göteborg ligger ett poäng efter vilket innebär att de tre topplagen är med och kämpar om guldet.