Startsida - Nyheter

Zecira Musovic invald i Sverige uniteds priskommitté

– Det är med stolthet jag går in i arbetet i priskommittén. Sverige Uniteds värderingar klingar väl med mina egna. Det är precis vad jag står för. Jag brinner för rättvisa och för mig handlar det om att alla i grund och botten har samma värde, oavsett bakgrund och kön, säger Zećira Mušović i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Sverige United uppmärksammar de som är viktigast för idrotten och som inte alltid brukar uppmärksammas. Det är jätteviktigt att lyfta fram extremt betydelsefulla personer och ge dem ett tack för deras insatser, säger hon.

I år vann Bollihop i Linköping som startats av Sahar Khalili och Ella Karlsson Guldhanden. Silverhanden gick till Mats Falck från Gottne IF i Örnsköldsvik och Bronshanden gick till Sara Nadif från Botkyrka Konyaspor KIF i Alby utanför Stockholm.

Stiftelsen Sverige united delar ut både bidrag och stipendier till personer och projekt som använder fotboll som verktyg för att jobba för integration. Stiftelsen verkar för att nyanlända och etablerade svenskar ska få möjlighet att mötas på fotbollsplanen. Stipendierna går till personerna och inte specifikt till verksamheten – tanken är att mottagaren ska ha stor frihet att själv avgöra vad hen vill göra med pengarna.

Förutom Zećira Mušović ingår Anders Bengtsson, chefredaktör och reporter på Offside, fotbollsdomaren Mohammed Al-Hakim, Cecilia Safaee, vd och grundare av Futebol dá força, och fotbollsspelaren Ivo Pekalski i priskommittén.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV