Startsida - Nyheter

Gymnastik: Revansch för Lina Sjöberg som tog guld i DMT

Hon fick till ett bra förstahopp som gav 35,800 poäng och hon ökade poängen ytterligare i andra hoppet till 36,300 och fick därmed sammanlagt 72,100. Vinstmarginalen blev stor, hela 2,1 poäng. Hon hade också det svåraste programmet av finalisterna. Förra året fick hon nöja sig med ett brons och hon var därför särskilt glad att nu ta guldet:

– Det känns superbra! En revansch från förra årets VM, där jag tog brons. Extra kul att jag fick till min miller i dag också. Under förträningen blev min första miller lite låg och när jag skulle kompensera det så sträckte jag mig i ena ljumsken. Varje steg smärtade under hela finalen men jag fick fokusera lite extra på mina övningar och det gick ju bra.

– Ikväll ska vi fira på banketten och i morgon är det hemresa. På tisdag skriver jag en tenta men därefter ska jag ta det lite lugnt ett tag. Man blir ganska urladdad efter sådana här stora mästerskap, säger hon i ett pressmeddelande från Gymnastikförbundet.

Uppsalagymnasten Lina Sjöberg blev förra året historisk inom gymnastiken då hon blev första kvinna att sätta en trippelvolt på tävling inom DMT. Hon är också första svenska att ta EM-guld i DMT, vilket hon gjorde i EM i Spanien 2016. Hon tog också den första medaljen någonsin för svensk del i VM i Danmark 2015.

Lina Sjöberg läser vid sidan av gymnastiken juristprogrammet vid Uppsala universitet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV