Startsida - Nyheter

Jämställdhetspris till Zara Larsson

Feministen, världsartisten och sångerskan Zara Larsson tilldelas BRA-priset 2018 av Fredrika Bremer förbundet. Priset delas ut årligen sedan 1982 ”för att hedra en organisation, företag eller person som utfört exceptionella insatser för jämställdhet” och Larsson får priset med följande motivering:

”Zara Larsson är en modern feminist och orädd samhällsdebattör som säger vad hon tycker. Hon vill att folk ska lyssna på henne – och hon får folk att göra det. Zara Larsson kämpar för att kvinnor ska våga ta plats och hon har deltagit i metoodebatten på ett modigt och engagerat sätt. Zara Larsson är en viktig förebild för unga tjejer och kvinnor.”

– Det känns fantastiskt hedrande. Jag gör det här tillsammans med alla som deltar i debatten och stöttar och delar det jag skriver. Det är de som gör detta möjligt. Nu blir jag ännu mer peppad att ta mig ut i världen och fortsätta den feministiska kampen, säger Zara Larsson i ett pressmeddelande från förbundet som bildades 1884 och är en rikstäckande medlemsorganisation.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV