Startsida - Nyheter

Afrosvenskt teaterkompani har lanserats

Ett nytt teaterkompani har startats. Det är The national black theatre of Sweden som nyligen lanserades på Kulturhuset stadsteatern Vällingby i Stockholm och i förra veckan genomfördes bland annat en performance av den konstnärliga ledaren Josette Bushell-Mingo med Astrid Assefa, Lamine Dieng, Kayo Shekoni och Binyam Haile. Syftet med teaterkompaniet är att skapa en plattform för afrosvenska scenkonstnärer och dessutom kommer internationella scenkonstnärer inom den afrikanska diasporan att bjudas in.

– The national black theatre of Sweden är en del av en lång historia av afrosvensk kultur och scenkonst i Sverige. Kompaniet startades för att visa afrikansk och afrikansk diaspora-scenkonst i Sverige. Det startades ur ett behov från både konstnärligt och publikt håll, säger Josette Bushell-Mingo i ett pressmeddelande.

Josette Bushell-Mingo är förutom konstnärlig ledare för kompaniet regissör, sångerska och skådespelare och har arbetat för the Royal Shakespare company och prisats i Storbritannien. Hon tackar i pressmeddelandet andra afrosvenska organisationer som Tryck, Afrosvenskarnas riksförbund, Selam och Black coffee.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV