Startsida - Nyheter

Nytt LO-stipendium på årsdagen av #inteförhandlingsbart

På onsdagen, precis ett år efter publiceringen av det fackliga #metoo-uppropet #inteförhandlingsbart utlyser LO ett nytt, feministiskt stipendium på 50 000 kronor.

– Berättigade är medlemmar och fackligt förtroendevalda i LO-förbunden som vill genomföra ett projekt eller en aktivitet som främjar jämställdhet och lika villkor på arbetsplatsen, i en facklig organisation eller i arbetslivet generellt. 

Syftet med stipendiet är enligt LO att uppmuntra fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig för ökad jämställdhet och allas lika värde och rätt i arbetslivet:

”Den fackliga feminismen menar att jämlika och jämställda villkor i grund och botten handlar om hur samhällets resurser är fördelade och hur arbetet organiseras. Därför behöver vi förstå jämställdhet utifrån både klass och kön. Det gäller också de som utsätts på grund av till exempel etnisk tillhörighet, funktionshinder eller sin sexuella läggning/ identitet.”

– Under det år som har gått sedan metoo-upproret har det hänt mycket på jämställdhetsområdet. Många av våra medlemmar, både kvinnor och män, är djupt engagerade. Med stipendiet vill vi uppmuntra dem som vill göra någonting på hemmaplan, säger LO:s andre vice ordförande Berit Müllerström till Arbetet.

Sista ansökningsdag för stipendiet är den 15 februari 2019.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV