Startsida - Nyheter

”Milstolpe” för arbetet för jämställdhet inom golfen

Nyköpings golfklubb och Öjestrands golf club har genomgått Golfsveriges jämställdhetsutbildning Vision 50/50 och har integrerat jämställdhetsarbetet i sina respektive klubbars verksamhet. De har nu diplomerats av Golfsverige. Vision 50/50 inleddes 2017 och syftar till att bland annat arbeta bort ”exkluderande traditioner” och främja idrott för alla. Det är de första två klubbarna att slutföra den årslånga utbildningen, sammanlagt deltar omkring 75 av 450 golfklubbar i landet i utbildningen, skriver Golfsverige i ett pressmeddelande.

– Det här är en viktig milstolpe i vårt långsiktiga arbete att göra golfen mer jämställd och inkluderande för alla som vill spela golf. Ett stort grattis till Nyköping, Öjestrand och alla klubbar som gör ett fantastiskt arbete med de här ibland utmanande frågorna, säger Maria Möller, ordförande i Svenska golfförbundet i pressmeddelandet.

– Det är en utmaning att jobba med förhållningssätt och människosyn, men med Vision 50/50 har vi jämlikhet och alla människors lika värde på agendan hela tiden i så många sammanhang som möjligt. Vi har fått en gemensam riktning, tydligare för alla som sitter i en styrande position. En god start och nu behöver vi jobba med att den ska bli alla medlemmars egendom, säger AnnaCarin Olsson, förändringsledare på Öjestrands golf club.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV