Startsida - Nyheter

Pennskaftet blir rikstäckande

Föreningen Pennskaftet expanderar. I samband med 30-årsjubileumet och ett extra årsmöte ändrades stadgarna så att föreningen för kvinnliga journalister och skribenter nu är öppen för medlemmar från hela Sverige och inte bara Västsverige.

Stadagarna ändrades också så att ett av syftena med föreningen blir att verka för integration med kvinnliga journalister, skribenter och fotografer med rötterna i andra länder som nu är verksamma i Sverige.

– Ett uppdrag från årsmötet är också att se över hur Pennskaftspriset ska se ut i framtiden. På vårt första riktiga styrelsemöte har vi beslutat att det preliminärt ska delas ut hösten 2019 och att bilda en särskild ekonomigrupp för priset utanför styrelse och jury, säger nya ordföranden Åsa Ohlsson.

– De nya stadgarna säger att ett ordentligt arrangemang utöver årsmötet ska ordnas. Styrelsen har beslutat att arbeta för ett arrangemang under våren – workshops där vi utgår från den stora kompetens som finns i vår förening och delar med oss till varandra.

Åsa Ohlsson är frilansjournalist baserad i Malmö och sedan tidigare ordförande i Frilans Syd, Journalistförbundet. Vice ordförande blir Carina Haglind Ahnstedt, Göteborg, frilansjournalist med erfarenhet från Västra frilansklubben. Ny ledamot är även Isabella Iverus, Stockholm, chefredaktör på Byggnadsarbetaren och ledamot i fackförbundspressens styrelse.

Sekreterare är Ann Sofie Wahlberg, journalist, styrelseledamot i Pennskaftet sedan 2010 och styrelseledamot i Västsvenska journalisters stiftelse som bland annat är medarrangör till årliga Mediemötet i Göteborg. Som kassör fortsätter Eva Bäcklund, Göteborg, frilansfotograf och lärare i medieämnen på gymnasiet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV