Startsida - Nyheter

Kelly Lindsey chef för ny damfotbollssektion i Conifa

Amerikanskan Kelly Lindsey som sedan 2016 är förbundskapten för Afghanistans fotbollslandslag har blivit utsedd till Conifas första chef för damfotboll. Hon kommer att ansvara för utvecklingen av damfotbollen för Conifas medlemsförbund och målsättningen är att genomföra VM 2021.

– Jag är extremt tacksam för att bli en del av Conifa-familjen, ett idrottsförbund som sätter människorna i första rummet, som bygger broar genom idrotten och som skapar en plats och ett utrymme för fotbollen att förändra och stärka människors liv. Jag känner ödmjukhet inför att bli en del av laget och känner djup uppskattning för arbetet som Conifa utför, och jag kommer att sträva efter att ge kvinnorna inom Conifa en trygg plats att ägna sig åt sin passion och utöva den idrott som de älskar med integritet och med stolthet, säger Kelly Lindsey på Conifas hemsida.

Kelly Lindsey har en framgångsrik karriär som aktiv fotbollsspelare bakom sig, både på college- och seniornivå, samt inom USA:s landslag. Efter en skadeperiod lade hon skorna på hyllan 2003 och började därefter en tränarkarriär under vilken hon bland annat fört Sky blue FC till USA-mästare 2009.

Conifa, eller Confederation of independent football associations, är en organisation för de lag vars förbund står utanför internationella fotbollsförbundet Fifa och som i Östersund 2014 anordnade sitt första alternativa fotbolls-VM för lag som Kurdistan, Sápmi och Zanzibar bland annat. Conifa är icke-vinstdrivande organisation som organiserar lag från ”nationer, de-factonationer, regioner, minoriteter och idrottsligt isolerade områden” skriver Conifa på sin hemsida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV