Startsida - Nyheter

Strejk för klimatet – ungdomarnas manifestation

1,4 miljoner skolungdomar på 2 083 platser i 125 länder på samtliga kontinenter utgjorde den största globala manifestationen för klimatet någonsin: Strejk för klimatet. Bara i Frankrike gick 195 000 skolelever ut och demonstrerade. Enligt 350.org deltog 15 städer i Indien i strejken.

I Stockholm samlades mer än 15 000 ungdomar utanför riksdagen. Den mäktiga manifestationen visade att svenska skolelever förstår djupet av klimathotet, är oroade och beredda att göra något om situationen.



Bilder från Stockholm 15 mars.


Den svenska och internationella miljöaktivisten Greta Thunberg, deltog i Stockholmsmanifestationen och var en av talarna. På sin Facebook-sida skrev hon efteråt att folk frågar henne hur man ska lösa klimatkrisen, vad är lösningen.

”De förväntar sig ett svar från mig. Det är absurt, eftersom det inte finns någon lösning inom vårt nuvarande system. Ingen ”vet” exakt vad ska göras. Det är hela poängen. Vi kan inte bara sänka eller höja några skatter eller investera i några ”gröna” fonder och fortsätta som vanligt.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV