Startsida - Nyheter

Statement gör klubbturné

Pustervik i Göteborg, Kraken i Stockholm, Moriska paviljongen i Malmö och Väven i Umeå, det är de spelplatser som Statement tour presenterar i samband med att biljetter släppts inför höstens turné. Fler platser ska tillkomma, framgår av pressmeddelandet.

Artisterna kommer att presenteras löpande under våren och sommaren. Förutom att Statements initiativtagare Emma Knyckare är konferencier kommer varje klubbkväll innehålla två-tre musikakter, en komiker och en-två dj:s.

– Varje stopp kommer bli som en endagsfestival med unika lineups av artister, komiker och dj:s vilket känns så sjukt kul att ta godbitarna ur festivalen och åka ut med det på turné. Inför festivalen sålde early birds-biljetterna slut några minuter så det ska bli spännande att se hur det blir nu med turnékonceptet, säger Knyckare.

Statement festival arrangerades på Bananpiren i Göteborg i månadsskiftet augusti-september 2018 som en reaktion mot rapporteringen om sexuella övergrepp på festivaler och den ojämställda festivalscenen. Under festivalen, som hade 5 000 besökare per dag, anmäldes inte ett enda brott. Däremot anmäldes festivalen till Diskrimineringsombudsmannen, som hade invändningar mot marknadsföring där festivalen beskrivits som ”mansfri”.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV