Nyheter

#metoo: Fatta startar nytt projekt för samtycke på jobbet

Med syftet att bygga arbetsplatskulturer som präglas av ömsesidighet och lyhördhet, anordnar Fatta kostnadsfria utbildningar för offentlig sektor under hösten 2019. Målet: Att ingen medarbetare ska behöva skriva #metoo igen.

– Vi måste bygga arbetsplatskulturer som i grunden förebygger att sexuella trakasserier sker. Det är där samtyckeskulturen kommer in. Vi behöver öva oss på att lyssna efter ett ja i alla vardagens små möten med kollegor och anställda, säger Katarina Galic´, projektledare för Fatta jobbet.

Utbildningens huvudfokus enligt föreningen Fatta är att utbilda och skapa förändring direkt på arbetsplatser. Men Fatta har även siktet inställt på strukturell förändring, genom samtal med viktiga aktörer inom arbetsmarknadspolitiken.

– Vi kommer att bjuda in politiker, arbetsgivarförbund och fackförbund till samtal. De behöver ta ansvar och skapa regelverk som ger trygghet och frihet från våld för alla Sveriges medarbetare, säger Katarina Galic´.

För arbetsplatser som är intresserade av utbildningarna är anmälan nu öppen. Och antalet utbildningar är begränsat. Trots att orsaken till att utbildningssatsningen behövs är dyster, tror projektledarna att det kommer att bli en rolig höst, meddelar Fatta.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV