Startsida - Nyheter

Mindy Drapsa ny konstnärlig ledare för Tyst teater

Sedan 1 maj är Mindy Drapsa konstnärlig ledare för Tyst teater, som startade 1970 och sedan 1977 är en del av Riksteatern. Teatern har banat väg för scenkonst på svenskt teckenspråk.

– Det känns väldigt spännande och roligt att få utveckla Tyst teater som är en unik teaterinstitution. Med hjälp av kultur kan jag kämpa för dövas rättighet i samhället, till exempel rätten till teckenspråk, säger Mindy Drapsa, som tidigare bland annat producerat tv-program för SVT, varit med och skapat Dramaski AB, samt nominerats till SVT:s mångfaldspris och Spektrumpriset.

Drapsa kommer närmast från rollen från verksamhetsledare på Tyst teater, där hon regisserat ett flertal föreställningar.

– Jag vill mer än bara regissera teater. För mig är jämlikhet och mångfald otroligt viktigt, speciellt för oss som kommer från en minoritet. Jag tycker att teater är ett viktigt verktyg för samhällsförändring och med teater kan man nå fram till alla människor oavsett bakgrund. Därför är det extra viktigt att vårt samhälle erbjuder teater på teckenspråk vilket är Tyst teaters uppdrag.


Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV