Startsida - Nyheter

Popkollo öppnar producentkollon för nybörjare

För sjuttonde året drar Popkollo igång sommarverksamheten. Musiklägret har nu hunnit arrangera 239 sommarkollon och genom musiken skapa mötesplatser för nyanlända och transpersoner. Satsningen ”Vem kan bli producent” som inleddes för några år sedan och är ett program på åtta månader för tjejer och transpersoner över 20 år med tidigare erfarenhet av musikproduktion, utökas i år med två producentkollon. Ett av dessa är för vuxna och det andra för unga, i båda fallen öppna för deltagare även utan tidigare erfarenheter. Popkollo Norrbotten kommer att ha sitt första kollo i Kiruna, och Popkollo Göteborg gästspelar i Borås.

Över 4 000 unga tjejer och transpersoner gått musiklägret Popkollo sedan starten 2003.

– Jag tycker att popkollo gör ett grymt jobb med att skapa trygga rum och härliga sammanhang. Att få komma som ung tjej, icke-binär eller transperson till ett popkollo eller initiativ som Vem kan bli producent kan göra en enorm skillnad i en persons liv. Att möta andra personer som inte antar pronomen eller dömer efter samhällets normer är så viktigt, säger Sophia Tako – artist, producent och låtskrivare och en av årets gäster på Popkollo Göteborg i Kungälv denna vecka – i ett pressmeddelande.

Övriga gäster på sommarens popkollon är rocktrion Va rocks, artisten Etzia, Bonander, Mandy Rich,Sabina Wärme, Maydar, Annelie, Renaida, Nike Markelius, Sisters of invention, Rojda Sahin, Hector Brännlund, Maja Kirchhoff och Hanna Ågren, samt Francesca Vincentie.

Det är inte för sent att anmäla sig som deltagare, meddelar Popkollo.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV