Startsida - Nyheter

Angereds bokmässa 2019

Bokmässan i Göteborg och Angereds bokmässa inleder ett nytt samarbete inför höstens bokmässor, meddelar Bokmässan. Förra året startade Angereds bokmässa i Göteborg, med syfte att lyfta litteraturen och poesin i förortsområden. I år äger Angereds bokmässa rum lördagen den 21 september på Kulturhuset Blå Stället i Angered, vilket är helgen innan portarna slår upp till Bokmässan i Göteborg.

– Att främja initiativ som lyfter läsning och litteratur är något som ligger oss på bokmässan varmt om hjärtat. Angereds bokmässa är ett fantastiskt initiativ som verkligen stärker litteraturstaden Göteborg, och vi är jätteglada att även i år få vara med i satsningen! Vi ser våra bokmässor som ett fint komplement till varandra, säger Frida Edman, mässansvarig på bokmässan i Göteborg.

Bokmässan i Göteborg kommer även i år att dela ut bokkassar till de 300 första besökarna på Angereds bokmässa, som bland annat innehåller entrébiljett till bokmässan helgen efter samt två böcker som på olika sätt kan inspirera och väcka tankar hos framför allt ungdomar.

Bokmässan i Göteborg pågår under 26–29 september. Seminarieprogrammet presenterades i Stockholm och Göteborg den 28 maj. Årets temasatsningar är Sydkorea, som är hedersgäst och temaland, medievetenhet samt jämställdhet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV