Startsida - Nyheter

Årets yrkeskvinna 2019: Linnéa Claesson

Linnéa Claesson har utsetts till Årets Yrkeskvinna 2019 av förbundet Business and Professional Women (BPW). Linnéa Claesson, före detta handbollsproffs, är samhällsdebattör, och mest känd för sitt Instagramkonto ”Assholeonline”, där hon synliggör sexuella trakasserier och näthat.

– Vi vill nominera Linnéa för hennes engagemang och kamp mot näthatet som framför allt riktas mot oss kvinnor, som har inslag av sexism, sexuellt våld och trakasserier. Hon vågar stå upp och synliggöra de män som trakasserar henne, säger Ulrica Franzén, förbundsordförande i BPW Sweden.

– Ibland kan jag bli rädd, men då känner jag att jag måste orka vara modig. Eftersom det kommer en generation efter oss som inte ska behöva utstå samma skit som vi har fått vara med om. Jag känner ett ansvar, samtidigt en tacksamhet mot alla kvinnor som har kämpat, säger Linnea Claesson.

Årets yrkeskvinna utses av förbundet BPW Sweden sedan 1981. Utmärkande för Årets yrkeskvinna är att hon ska ha gjort en insats av väsentlig betydelse, ha påverkat utvecklingen inom sitt yrkesområde, är en förebild och föredöme för andra kvinnor och är utåtriktad, samhällsorienterad och aktiv.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV