Startsida - Nyheter

Index med fokus på balans mellan liv och arbete

Eige vill utforska de olika sätt på vilka kvinnor och män hanterar arbete och personliga åtaganden, speciellt när de måste ta hand om små barn, äldre släktingar eller familjemedlemmar med någon form av funktionsvariation.

Eige har tittat på vilka som drar mest fördelar av flexibla arbetstider och om huruvida flexibilitet är en faktor som underlättar eller förhindrar balans mellan arbete och fritid.

Effekterna av föräldraledighet kommer också att granskas. Är mammor och fäder lika berättigade till ledigheten? Vilka förhållanden råder i olika EU-länder? Eige kommer också att undersöka livslångt lärande som en dimension i balansen mellan arbete och fritid och utforska om kvinnor och män har samma möjligheter att kontinuerligt hålla sig uppdaterade under sin karriär.

Årets index kommer att jämföra riktning och framstegstakt sedan 2005, markera varje medlemslands prestationer och visa förbättringsområden. Indexet kommer också spegla hur olika parametrar som funktionsvariation, ålder, utbildningsnivå, födelseland och familjetyp, korsat med kön skapar olika vägar i människors liv. För första gången kommer också situationen för hbtq-personer, romska kvinnor och muslimska kvinnor inom områden där statistik finns tillgängliga.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV