Startsida - Nyheter

Rasistiskt angrepp mot sittstrejkande afghanska kvinnor och barn

Med tillmälen som ”I hate muslims” gick en äldre svenskfödd man till attack mot kvinnor och barn i nätverket Liv utan gränser. Mannen slet ner en banderoll med texten: ”Den som flyr har inget val, ingen människa är illegal.” Händelsen filmades och polisanmäldes.

I filmen syns hur mannen skriker åt kvinnorna att de ska åka tillbaka dit de kommer ifrån. Han diskuterar med en man som tar tillbaka banderollen och försöker försvara kvinnorna. När mannen upptäcker att en av dem filmar honom med en mobil springer han fram och går till fysiskt angrepp så att hon tappar mobilen, som blir skadad.

En av de sittstrejkande kvinnorna, Fatemeh Hossaini, beskriver själv i ett inlägg hur plötsligt mannen kom, och hur arg han var:

Den här dagen kramade jag min lilla dotter hejdå på tågstationen och så hejdå till min man. Jag ska fortsätta kämpa för familjen och mot utvisingarna medan de åker hem och återhämtar sig. Vi hr aldrig varit isär. Jag har varit helt hjärtekrossad i dag. Min ögon gjorde ont av tårar.

Om han hade sett mitt krossade hjärta och mina tårar, hade hans hjärta mjukna? Om han sett allt jag har offrat och lagt bakom mig för ett liv för mig och min familj, hade hans ilska svalnat?

Det här var den första rasistiska på hoppet jag fått i Sverige och jag är i chock. Migrationsverket har gett oss avslag, riksdagen blundar för oss barnfamiljer, och människor med sånt hat kommer ut på gatorna. Vad är det som händer?

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV