Vanessa Kamga polisanmäler rasistiskt angrepp under Finnkampen

Diskuskastaren Vanessa Kamga blev utsatt för rasistiska påhopp under Finnkampen på Stockholms stadion förra helgen. Hon beskriver händelsen i ett Instagraminlägg som fått stor spridning och rapporterats om i flera medier. Nu har landslagsfriidrottaren polisanmält händelsen, rapporterar SVT.

– Jag uppmanar också andra att anmäla som varit med om samma situation. En sådan här person kan ju ge sig på någon annan, säger Kamga till SVT Sport.

Det var efter att hon tävlat för det svenska landslaget i diskus som en man angrep Vanessa Kamga med rasistiska utspel då hon letade efter sina vänner på läktaren.

”Mannen går upp rakt emot mig. Han skriker i mitt ansikte och gestikulerar aggressivt mot mig och mina kläder”, skriver hon i Instagraminlägget.

Hon beskriver hur mannen kallar henne äcklig, och skriker att hon inte är svensk så spottet flyger:

”Jag springer iväg från honom och är rädd att han följer efter mig. Jag ser hur han stannat upp och nu stirrar efter mig.”

Vanessa Kamga konstaterar att hon i chocktillståndet bara ville lägga det bakom sig. Samtidigt vill hon lyfta att det är just så vardagsrasismen kan se ut, att det inte behöver vara ett skinhead i en mörk gränd utan kan vara en ”helt vanlig” åskådare på Stockholms stadion med 10 000 andra människor runtomkring:

”Jag kan inte heller undgå att känna en oro för vad som hade hänt om han mött mig när det var mindre folk på plats, eftersom han var så pass aggressiv på en väl fylld arena.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV