Startsida - Nyheter

Frankrike utlovar ny jämställdhetslag

Inför G7-mötet i Biarritz, som samlar världens sju starkaste ekonomier, utmanade franska presidenten Emmanuel Macron sina kollegor att anta minst en ny lag för att åstadkomma jämställdhet. Detta med inspiration av de 79 metoder som av ett rådgivande organ för jämställdhet identifierats som de bästa.

Mötet ägde rum i slutet av augusti och enligt Les nouvelles news hörsammade samtliga länder uppmaningen. Det innebär bland annat att Frankrike kommer att stifta en lag för kvinnors ekonomisk självständighet 2020, och att lagen kommer att utformas i samarbete mellan jämställdhetsministern Marlène Schiappa och finansminister Bruno Le Maire.

Den franska regeringen kommer att uppmuntra banker att stödja kvinnors företagande och arbeta för att rasera stereotyper som hindrar kvinnorna och gör investerare försiktiga, införa kvotering i näringslivet, underlätta kvinnors återvändande till arbetsmarknaden efter föräldraledighet och validering av erfarenheter utanför förvärvsarbetet, skapa större utrymme för kvinnor inom it-branschen samt femdubbla sanktionerna för de politiska partier som inte efterlever existerande krav på jämställd representation.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV