Nyheter

Nomineringarna till Augustpriset klara

Augustprisnomineringarna är klara. Rabén och Sjögren får inte mindre än tre av fyra nomineringar i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok: Tiger, Tiger, Tiger av Åsa Lind och Joanna Hellgren, Jordgubbsbarnen av Sara Olausson och Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld.

Åsa Lind, författaren bakom Sandvargen, är nominerad för en bilderbok, och Sara Olausson har både skrivit och illustrerat Jordgubbsbarnen som är en berättelse om fattigdom och utsatthet med ett enligt juryn ”kärleksfullt och lyckliggörande” tilltal, medan Jägerfeldts roman kallas ”feelgood med svärta”.

Bland de skönlitterära nomineringarna finns Testamente av Nina Wähä, Norstedts, och Osebol av Marit Kapla, utgiven av Teg publishing.

I kategorin Årets svenska fackbok har Ingrid Carlberg har chans att prisas för sin biografi över Alfred Nobel, utgiven på Norstedts förlag, liksom Selma Lagerlöf-biografin av Anna-Karin Palm som Albert Bonniers förlag gett ut.

Augustpriset delas ut på Augustgalan den 25 november i Konserthuset i Stockholm. Prissumman i varje kategori är 100 000 kronor och varje pristagare får även en bronsstatyett formgiven av konstnären Mikael Fare.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV