#metoo: Sexuella trakasserier anmäls sällan i Storbritannien

En av fyra unga brittiska kvinnor befarar att de ska få sparken om de anmäler sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Av de som utsatts var det bara 6 procent som anmälde, visar en studie som släpptes av Young women’s trust efter två år med #metoo. Samtidigt visar en undersökning från fackliga centralorganisationen TUC att två tredjedelar av unga kvinnor har varit utsatta för sexuella trakasserier på arbetsplatsen.

Oron att bli uppsagd för anmälan av sexuella trakasserier var högre än genomsnittet på bland svarta kvinnor, de med funktionsnedsättning eller långvarig ohälsa.

Det rapporterar the Independent, som bland andra intervjuat Sophie Walker, vd för Young women’s trust.

– Vi uppmanar regeringen att göra det obligatoriskt för alla arbetsgivare att skydda sina arbetare och volontärer från trakasserier och diskriminering. Dessutom borde arbetsgivare underlätta anmälan av övergrepp som begås av kunder och klienter, såväl som kollegor, och etablera oberoende rapporteringsprocesser som inte straffar offren, säger Walker och undrar vidare:

– När ska män som fattar politiska beslut, driver arbetsplatser och leder företag slå fast att respekt för kvinnor och jämställdhet är viktigt?

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV