Nyheter

Feministiskt stipendium att söka inom LO

LO utlyser för andra året i rad ett feministiskt stipendium. Stipendiet är på 50 000 kronor och kan användas för att genomföra ett konkret projekt eller aktivitet. Syftet att uppmuntra fler fackligt aktiva och förtroendevalda inom medlemsförbunden att engagera sig för ökad jämställdhet.

Aktiviteterna som pengarna kan gå till ska ”främja jämställdhet och lika villkor på arbetsplatsen, i den fackliga organisationen eller i arbetslivet i stort.” Det framgår av ett pressmeddelande från LO.

– Jag hoppas att vi får in minst lika många bra ansökningar som förra året. LO och förbunden behöver bli ännu bättre på att jobba konkret med feministiska frågor som till exempel arbetsmiljö, makt, föräldraledighet och sexuella trakasserier, säger Berit Müllerström, andre vice ordförande LO.

Förra året delades priset mellan Seko sjöfolk och ett tvärfackligt nätverk inom Byggnads, Fastighets och Elektrikerna. Sista ansökningsdag är 31 januari och stipendiet kommer att delas ut av LO:s ordförande i Kalmar den första maj.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV