Ny gala för kvinnor och transpersoner i musikbranschen

Musikern och producenten Sabina Wärme arrangerar Den feministiska musikbranschfesten för första gången den 26 januari med stöd av Skap, Musikförläggarna och Studiefrämjandet. Bryggarsalen i Stockholm är platsen och konferencier blir programledaren och ståuppkomikern Moa Svan. Det framgår av ett pressmeddelande från Studiefrämjandet.

Yrkesverksamma kvinnor och transpersoner från hela musikindustrin, såväl major- som independentsidan av branschen, är inbjudna och på programmet står såväl artistframträdanden som intervjuer med intressanta branschpersoner.

– Vi är oerhört många, även om vi inte alltid syns i statistiken. Jag vill samla alla oss på ett ställe där vi får möjlighet att se varandra, inspireras av varandra, festa med varandra, lyfta varandra och fira varandras framgångar, säger Sabina Wärme i en intervju med Musikindustrin, som samtidigt nya priset Årets feministiska musikbranschgärning.

Priset ska gå till ”en organisation eller initiativ som gjort avtryck och påverkat branschen i en feministisk riktning”. Vinnaren utses av en kommitté bestående av yrkesverksamma från olika områden av musikbranschen och priset är en specialdesignad statyett av Joanna Günther.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV