Feministiskt forum i Stockholm återuppstår

ABF Stockholm bjuder in till Feministiskt forum den 28 mars 2020 och har öppnat för anmälan av medverkan. Det framgår av ett utskick som beskriver utvecklingen sedan forumet senast arrangerades 2015:

Sedan Feministiskt Forum gick i graven år 2015 har den feministiska rörelsen upplevt #metoo, firat 100 år av allmän rösträtt, några har dödförklarat feminismen och andra har förespråkat intåget av en ny borgerlig feminism.

Den feministiska rörelsen är en fortsatt stark politisk kraft att räkna med. Samtidigt vinner högerpopulismen mark och hotar gamla segrar för jämställdhet. Hur hanterar vi dessa två paradoxala rörelser och en allt mer polariserad samtid?

Nu vill ABF Stockholm, med referens till tidigare tillströmning, återigen bli ”en samlingsplats, Stockholms största, för att mobilisera, dela erfarenheter och utbyta idéer”. För medverkan med programpunkt och/eller bokbord tas avgifter ut på 1 000-2 000 kronor. Senast 21 januari ska intresse anmälas.


FAKTA/Feministiskt forum

En samlingsplats för olika feministiska organisationer och partier och den intresserade allmänheten. Syftet är att främja feministisk debatt och erbjuda alla feminister en heldag av umgänge, fördjupning och debatt.

Feministiskt forum har genomförts vid tio tillfällen 2005–2015 i samarbete med ABF Stockholm. Sedan 2015 har forumet legat nere. Vid ett tillfälle, 2016, arrangerades Feministisk samling, men utan samma genomslag.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV