Två nominerade men fortfarande bara en kandidat

Förra veckan gick Nooshi Dadgostar ut med sin kandidatur till partiledarposten i Vänsterparitet. Sedan dess har flera tänkbara kandidater tackat nej, bland dem Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson och en av förhandsfavoriterna, som i stället sluter upp bakom Dadgostar.

Rossana Dinamarca, som meddelade tidigt att hon inte kandiderar, har startat en grupp på Facebook för den som vill följa diskussionerna om partiledarvalet inför kongressen i maj.

Hittills har tre distriktsstyrelser – Uppsala, Skaraborg och Dalarna – nominerat Nooshi Dadgostar. Två distriktsstyrelser – Jämtland och Fyrbodal – har nominerat Tamara Spiric, som i ett Facebook-inlägg skriver att nomineringarna är hedrande men att hon behöver fundera kring beslutet.

Dalarna motiverar framför allt sitt stöd till Dadgostar med att ”hon vill fortsätta den konfrontativa strategin gentemot regeringen och i än högre grad fokusera på jämlikhet, nå fler LO-väljare och bygga ett starkare stöd i bruksorter”. Av en intervju i Svenska dagbladet framgår att även Spicic vill fortsätta sätta press på regeringen med stöd av riksdagens högerblock:

– I senaste valet fick vi åtta procent och utfallet är som det är. Då tycker jag att man har gjort det bästa man har kunnat utifrån det, och fått igenom åtminstone något av politiken. Man har dessutom gjort det oerhört skickligt och bra.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV