#coronakrisen: Nytt nätverk för praktisk solidaritet i Göteborg

”Vi är hänförda över vilken entusiasm och hjälpsamhet grannar, organisationer och andra människor har visat varandra under denna kris. Det visar inte bara att vi kan klara den här krisen, utan att vi också kan bygga en annan typ av samhälle”, skriver nybildade Solidaritetsnätverket Göteborg på sin Facebooksida.

Genom digitala möten och en Facebookgrupp samordnar nätverket konkreta hjälpinsatser för alla göteborgare. Nätverket, som bildades för två veckor sedan, har även upprättat en telefonlinje, och medlemmar turas om att hålla jour för inkommande samtal och sms. Numret sprids i sociala medier, samt på flygblad och affischer. Avsikten är att skapa en struktur för att driva och stödja initiativ kring konsekvenserna av coronakrisen, såväl medicinska och sociala som ekonomiska. Vräkningar, förlorade inkomster, brist på försörjning och andra ekonomiska påfrestningar är bara några av problemen som människor drabbats av i krisens spår. konstaterar:

– Det är många som känner en önskan att finnas till för andra som behöver hjälp nu. Vi är ett av de många initiativ som dragits igång de senaste veckorna, med tanken att både själva erbjuda hjälp och att samla och koordinera alla de stora och små hjälpinsatser som solidariska göteborgare redan utför, konstaterar Rut Elliot Blomqvist, som är medlem i nätverket sedan starten.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV