Sjukvården i Gaza och flyktingläger behöver stöd

Björkåfrihet vädjar om hjälp med anledning av coronakrisen. Butiksverksamheten vars överskott går till föreningens stödverksamhet känner av den vikande handeln. Flera samarbetsorganisationer har redan fått besked om att stödet måste pausas trots att några behöver det ännu mer nu.

Genom de egna inkomsterna har Björkåfrihet tidigare inte varit i behov av att samla in pengar och även haft en frihet som andra saknar:

”Vi har inte varit lika beroende av hur de politiska vindarna blåst, och har därför kunna rikta ganska stora belopp med pengar i riktning mot dem som annars alltid hamnar sist i kön.
De glömda och de gömda – västsaharier, palestinier, papperslösa i Sverige. När Sverige skalade ner biståndet till de västsahariska lägren, kunde vi öka vårt.
När papperslösa i Sverige hamnar helt utanför systemet, har vi kunnat pumpa in pengar till samarbetsorganisationer som arbetar med att trygga försörjning, bostad och sjukvård till dessa personer.”

Nu har Björkåfrihet startat en insamling i förhoppningen att trots allt kunna fortsätta med planerat stöd till de två sjukhus som föreningen samarbetar med i Gaza och i flyktinglägret Ein El-Helweh i Libanon.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV