Svårt att vara en ”woke” man

I Micke & Steffe show analyserar skådespelarna och dragkingarna Joanna Wingren och Sonja Ahlfors från scenkonstgruppen Blaue frau maskulinitet med inbjudna gäster. Tredje avsnittet har temat illamående och ligger ute nu på Yle arenan.

Kulturprofilerna Micke och Steffe ger med sina olika personligheter och inbjudna gäster flera infallsvinklar på ”hur det är att vara en woke man i dag” i nya talkshowen. Micke & Steffe show skiljer sig från andra intervjuprogram genom att intervjuerna görs av skådespelare i roller. Intervjuerna är till övervägande del seriösa, samtidigt som Micke och Steffe är ”två komiska figurer, med ett sidotjafs sinsemellan som är som sketcher”. De två första avsnitten handlade om feministmannen och om sex.

– Det finns så mycket skam i att vara man i dag, för att det finns så väldigt mycket gamla patriarkala strukturer, hela vårt samhälle är ju på ett sätt ett slags resultat av en extrem patriarkal och kapitalistisk marknadsekonomisk struktur som männen byggt upp. Skam kan vara så förlamande, om vi skall bära på hela arvet av vad männen har gjort. Då ligger vi bara där och är “ok jag kan inte göra någonting”. Så frågan är – hur kan vi bidra med en annan positiv bild av manlighet, säger Micke och Steffe i ett pressmeddelande.

Skådespelarna bakom profilerna, Joanna Wingren och Sonja Ahlfors, är verksamma i scenkonstgruppen Blaue frau. Blau frau har tidigare satt föreställningarna Jag är din flickvän nu (2008) och Mina vackra ögon (2012), som är baserade på serier av Nina Hemmingsson och uppmärksammats för dragking-showen Yo-bro, som turnerade 2018 i Svenskfinland och i Sverige.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV