Oppositionen vill se ökat stöd till våldsutsatta i Stockholm

Trots larm om ökad våldsutsatthet under covid-19-pandemin har det grönblå styret i Stockholms stad inte presenterat några åtgärder för att möta en sådan utveckling. Det konstaterar den rödrosa oppositionen i ett pressmeddelande, sedan de på onsdagen lagt fram ett förslag för att stärka arbetet mot mäns våld mot kvinnor och barn.

Det handlar om att förbättra förutsättningarna för stadens relationsvåldsteam, säkerställa ekonomiska resurser som möjliggör längre placeringar på skyddat boende vid behov samt garanterar bidrag till kvinno- och tjejjourer. I förslaget ingår även informationsinsatser till hushållen i Stockholm.

– Det här är en grupp som redan är väldigt utsatt, men som också har drabbats extra hårt av pandemin. Att Stockholm inte tar fram de resurser som krävs för att säkerställa stöd till våldsutsatta duger såklart inte, säger Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd.

– Mäns våld mot framförallt kvinnor och barn är ett enormt samhällsproblem och det finns all anledning för staden att skärpa arbetet mot våldet. Nu när vi dessutom får rapporter om att det ökar finns ingen tid att förlora, säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd.

– Att våldet har fått öka sedan i våras, trots att effekterna förutspåtts sedan lång tid tillbaka är ett allvarligt misslyckande av ansvariga politiker i staden. Vi vill se konkreta åtgärder för att stoppa denna skuggpandemi, säger Lisa Palm (Fi), gruppledare.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV