Nyheter

Feministiskt initiativs första statsbudget presenterad

På måndag presenterade Feministiskt initiativ (Fi) sitt förslag till statsbudget för 2018 med titeln ”Vi förändrar makten”. Budgeten innehåller mer än 70 reformer med satsningar på välfärd, hållbarhet, mänsklig säkerhet och jämställda och jämlika villkor.

Fi vill satsa stort på välfärden och menar att det inte är ”ett skyddsnät utan ett verktyg för att bygga ett jämställt, jämlikt och demokratiskt samhälle fritt från diskriminering, våld och exploatering av människor och miljö”.

I en debattartikel i Svenska dagbladet skriver partiledaren Gudrun Schyman att:

”Feministiskt initiativs budget visar en ambitiös och fullt finansierad satsning på ett mer jämställt, jämlikt och hållbart samhälle. Vi använder ekonomin som verktyg för att förändra skadliga maktstrukturer. I dryga 70 reformer presenterar vi våra prioriterade satsningar, med fokus på en stark välfärdsstat, ekonomisk trygghet för alla, internationell solidaritet, en rättvis beskattning mellan grupper och inkomstslag samt en transparent skattepolitik. Allt detta sker med en antirasistisk feminism som fristående ideologisk grund.”

Feministiskt perspektiv var på plats och återkommer med ytterligare rapportering kring Fi:s budget i fredagsutgåvan denna vecka.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV