Startsida - Nyheter

Hockeyförbundet DO-anmäls

För ett par dagar sedan meddelade Diskrimineringsombudsmannen (DO) att ersättningarna som Svenska fotbollförbundet betalar ut till landslagen i fotboll ska utredas, bland annat med anledning av en anmälan av Nina och Peter Rung.

Nu DO-anmäls även Svenska ishockeyförbundet för könsdiskriminerande ersättningar av hockeypionjären Pia Sterner, rapporterar P4 Värmland.

– Vi alla måste ta ett krafttag för hockeyn så att tjejerna som vill satsa på det här har råd med det. Ska man ha ett riktigt bra landslag i slutändan, då får man nog hosta upp lite pengar för att tjejerna kan utöva den idrott som de verkligen brinner för, säger Sterner.

Enligt Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt ärendena skiljer sig åt, då inga ersättningar betalas ut av förbundet till spelarna i vare sig herr- eller damlandslag inom hockeyn. Däremot finns avtal mellan förbundet och ligorna som regerar hur mycket klubbarna ska betala i lön till spelarna under landslagsuppdrag.

– Vi har även avtal med spelarfacket om procentsatser på eventuella prispengar i turneringar och även de är samma för herrar och damer. Om DO går vidare med ärendet så kommer vi självklart behandla det seriöst. Vår absoluta målsättning är att vi ska vara jämlika, säger Boustedt till SVT Sport

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV